QR-Code

Wat is een QR-Code?

QR code staat voor ‘Quick Response’ code.
De QR code bestaat al sinds 1994 maar is pas sinds een paar jaar erg populair op flyers, posters, artikelen, in de horeca enz.
Echter is het voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk wat een QR code is, wat je met een QR code kunt en hoe je hier goed gebruik van kan maken

De streepjescode of ook wel de barcode genoemd is meer ingeburgerd dan de QR-code, terwijl de barcode veel beperkter is in mogelijkheden en de toepassingen. In een barcode is vaak een artikel de naam, prijs, of patiëntnaam, datum en afspraak opgeslagen.
Het grote verschil tussen een barcode en QR-code is, dat je met een QR-code op een relatief kleine oppervlakte, ter grootte van een postzegel, veel meer informatie is opgeslagen dan in een streepjescode. Daardoor is het mogelijk om App’s te openen met de informatie die in de QR-code staat.

Voorbeeld : In de QR-code zoals hiernaast is weergegeven staat een complete fietsroute plus informatie waardoor de betreffende app wordt gestart om die route weer te geven en het wordt ook nog eens direct uitgevoerd.

Door deze code door de QR-code-scanner op je smartphone te scannen staat direct complete knooppuntroute direct op je beeldscherm van weergegeven.

Voorwaarde is wel dat de betreffende QR-App wél al op je smartphone staat. Over het algemeen zijn de smartphones standaard voorzien van een QR-scanner. Is dat niet het geval, geen nood : via Google Play en AppStore is een QR-scanner gratis te downloaden.

Voorwaarde twee is dat de (gratis) App Fietsknoop op je telefoon staat. Ook deze is via Google Play en AppStore te downloaden.

Indien je beide Apps op je smartphone staan kun je aan de slag. U kunt dan de bovenstaande QR-code scannen.

Start de scanner en op je beeldscherm verschijnt een vierkant kader. Vang met je telefoon de QR-code en je zult zien dat die code direct zijn werk gaat doen.

De routes in de nieuwsbrief en op de website worden in het vervolg ook voorzien van de bijbehorende QR-code.

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken is ook een artikel op deze website toegevoegd over de App Fietsknoop. Maar u kunt nu al aan de slag door op de volgende knop te klikken.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail ze gerust naar mij.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag